مجالس عروسی و وظیفه مسئولین
بسم الله الرحمن الرحیم
بازدید کننده ی بزرگوار! جهت مطالعه ی بهتر و کامتر مطالب این وبلاگ می توانید به وب سایت :::هم اندیشی دینی::: مراجعه بفرمایید
مجالس عروسی و وظیفه مسئولین
توجه به روایات معصومین (علیهمالسلام) گویای این حقیقت است که گوش کردن به موسیقی مطرب زیانهای بسیار زیادی برای انسان به همراه دارد. زیانهایی چون: «از بین رفتن حیا و عفت»، «روییدن بذر نفاق و دورویی در دل»، «ترغیب به فساد و زنا». «محضور شدن به صورت گنگ، نابینا و ناشنوا»، «بدترین جایگاه در جهنم» و «ریختن سرب مذاب در گوش». همچنین در روایات وارد شده که اگر از خانهای صدای موسیقی بلند شود، در آن خانه: «ملائکهی رحمت الهی وارد نمیشوند»، «دعا مستجاب نمیگردد» و «اهل آن از مصیبت و اندوه در امان نمیمانند»!
متأسفانه امروزه بیشتر مجالس عروسی ما، آلوده به موسیقیهای لهوی و سرشار از گناه و معصیت شده است. مجلس عروسی آغاز زندگی مشترک و شروع یک پیمان آسمانی مقدس است؛ شروعی که میتواند از همان ابتدا نگاه، خداوند را به همراه خود داشته باشد و ملائکهی رحمت الهی را به سوی خود بکشاند. اما این شروع به جای آنکه خدا پسندانه و کریمانه باشد، بیش از هر چیز موجب دوری خداوند از زندگی مشترک، عامل رضایت شیطان، و زمینهای برای به دوش کشیدن گناهان دیگران است.
هر چند که در محضر الهی هیچ عاملی نمیتواند توجیهی برای آلوده کردن این مجالس مقدس به گناه و معصیت باشد، اما آنچه که مسلّم است این است که خانوادههای زیادی در صدد هستند تا مجالس عروسی خود را به گونهی دیگری برگزار نمایند. به روشی که هم خداپسندانه باشد، و هم با شادی و نتوع مجلس عروسی، خاطرهی خوشی را در ذهن میهمانان و عروس و داماد قرار دهد؛ اما هر چه میاندیشیند، راه جایگزینی برای این کار پیدا نمیکنند!
نکتهای که جا دارد در اینجا مطرح شود این است که چرا مسئولین مربوطه فکری به حال این مجالس نمیکنند؟! و چرا چنین خلأ بزرگی را جبران نمیکنند؟!
پیشنهادی که میتوان به مسئولین محترم و دلسوز ارائه داد، این است که یک نهاد پا سازمان آموزشی ـ فرهنگی، مسئولیت این کار بزرگ فرهنگی را به عهده گیرد. این نهاد میتواند از میان جوانان مستعدّ و متدینی که علاقمند به کار مجریگری و اجرای محتوایی و هنرمندانهی مجالس عروسی هستند، ثبت نام به عمل آورد. این نهاد باید علاوه بر آموزش مهارتهای ادارهی چنین مجالسی، شئونات اسلامی را هم به آنها آموزش دهد. بعد از پایان دوره و گذراندن کارگاههای مربوطه، به کسانی که توانایی ادراهی چنین مجالسی را پیدا کردهاند، مجوز فعالیت صادر نماید. همچنین این سازمان باید در روند انجام کار این افراد، همواره نظارت داشته باشد تا اینکه از مسیر طرح انحراف پیدا نکنند. با اجرای این کار هم زمینه ی اشتغال این جوانان فراهم می شود و هم به تدریج با استقبالی که مردم از این طرح می کنند مجالس عروسی تبدیل به مجالسی خداپسندانه و در عین حال شاد و مفرّح می گردند. انشاء الله